JÁTÉKOS NYELVTANULÁS OTTHON
Élményt adni, boldog mosolyt kapni

GYERE ÉS NÉZZ SZÉT A WWW.BABAANGOLONLINE.COM-ON IS!

2010. június 24., csütörtök

Vezessünk autót angolul!


A korai nyelvátadásban akkor leszel igazán sikeres, ha az angolul történő játékot a mindennapok részévé teszed. Ezt úgy tudod a legkönnyebben megvalósítani, ha - gyermeked érdeklődési körének megfelelően - játékba bújtatod a nyelvelsajátítást. Ebben a bejegyzésben a járművek (egész pontosan az autók) játékos tanulásához kaphatsz gyakorlati tippeket.

Hadd mutassam be Neked Boowat és Kwalat, a két jó barátot, akik kacagtató kalandjaikkal sok kis nyelvtanuló arcára csalogatnak mosolyt nap mint nap.

Ebben a rövidke részben elromlik Kwala autója, ezért szervízbe viszi, hogy megjavítsák. ;)
Kattints ide és nézzétek meg!

És íme a hozzá kapcsolódó dal! A szövege nagyon egyszerű, könnyen megtanulható, a dallama pedig fülbemászó. Énekelhetitek vezetés közben vagy autósat játszva.

Apropó játék.
Nincs szükség drága játékszerekre. A kicsik nagyon leleményesek, és sokszor a leglehetetlenebbnek tűnő tárgyak a legkedvesebbe a számukra. (Emlékszem, annak idején drága 5 hónapos Marcell fiamnak egy fél literes műanyag sörös üveg volt a kedvence. :Đ )
A kisgyermekek 2 éves koruktól egyre többször töltik olyan játékokkal az idejüket, amelyekhez a képzeletüket használják. Természetesnek veszik, hogy egy tárgy (mondjuk egy üres doboz) jelképezhet egy másik tárgyat (mondjuk egy garázst vagy egy babaágyat).
Mivel mostani témánk az autókkal és a vezetéssel kapcsolatos, miért ne varázsolhatnánk "igazi" autót egy nagy kartondobozból?
Két és fél évesem rendszerint beleül a nagy műanyag játéktároló dobozába (előbb persze gondosan kirámol belőle mindent ;), megfogja a láthatatlan kormányt, és kiabálja, hogy:
"Vroom, vroom! Mummy, look! I'm driving."
Ha a kezébe adsz egy papírtányért kormánykerék (steering wheel) gyanánt, már roboghattok is!
Adj ki autóra emlékeztető hangokat, gyorsíts, fékezz, dudálj, és ösztönözd, hogy utánozzon Téged!
Look! I'm driving a car. Come on! We're driving. Stop! Let's go. Beep-beep!
És hogy miért jó ilyet angolul játszani?
Amellett, hogy csoda jó szórakozás, kiváló alkalom a természetes nyelvelsajátításra. A dal segít a memorizálásban, az angol nyelv dallamának, ritmusának elsajátításában, és segíti a helyes kiejtést is. Az énekléssel egybekötött mozgás pedig segíti a megértést, és nemcsak a figyelmet fejleszti, hanem a nagymotoros és finom motorikus mozgást is.

Kipróbáljátok? :)

Vidám vezetést, játékos nyelvtanulást kívánok!

Timi




Kapcsolódó bejegyzések:
Peppa Pig és a tűzoltóautó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése