JÁTÉKOS NYELVTANULÁS OTTHON
Élményt adni, boldog mosolyt kapni

GYERE ÉS NÉZZ SZÉT A WWW.BABAANGOLONLINE.COM-ON IS!

2010. augusztus 5., csütörtök

Angoltanulás a konyhában - ízek

A kicsi gyerekek előszeretettel kontárkodnak a konyhában. Szeretnek belenyúlni a lisztes kupába, hintik a finom port szanaszét, szívesen sóznak, cukroznak - és csinálnak pillanatok alatt hatalmas koszt és felfordulást a konyhában. ;) Mi anyukák ezt sokszor nem díjazzuk túlságosan, mert rendszerint akkor akarnak kuktásat játszani, amikor sürget minket az idő, és félő, nem készül el időben az ebéd, szóval elég stresszes, és sokat kell takarítani utána. Ha viszont a délutáni játék idejére terveztek egy kis mókát, egy csomó bosszúságtól kímélheted meg magad, a gyereked meg boldog és elégedett lesz, amiért nyugodtan szakácskodhat és kóstolgathat. Ráadásul közben vidáman és észrevétlenül sajátítja el az angol nyelvet.

Játékötletek angolul:
A következő dal segítségével az ízeket gyakorolhatjátok (sós és édes). Tegyél két pici tálkába egy-egy csipet sót és cukrot, és tedd le a kicsi elé! Kezdődhet az ízekkel való ismerkedés!
Look! This is sugar.
Look! This is
salt.
Engedd, hogy belemártsa az ujját, és megkóstolja (ha nem tudja, mi tévő legyen, mutasd meg neki, vagy segíts neki)!
Hmmm... This is sweet. Yummy.
UUh... This is
salty.
Mutathatsz neki ételekkel kapcsolatos képeket is, és kérdezd meg, hogy melyik sós és melyik édes, és sütés-főzés közben melyikbe kell sót és melyikbe cukrot tenni.

Ez a dal is erről szól. Grandma Koala süt-főz, és a kis kuktáktól kérdezi, hogy pizzába és sütibe sót vagy cukrot tegyen-e (a nagyi kicsit francia akcentussal töri az angolt ;)). Lehet, hogy a nyelvezetét először túl bonyolultnak fogod találni, ezért elég, ha csupán azt gyakoroljátok, hogy "Salt is salty, sugar is sweet." A dal meghallgatásához kattints ide!

Vidám kóstolgatást, jó nyelvtanulást!

T.

Kapcsolódó bejegyzések:
Angolozzunk evés közben!
Uzsi angolul

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése